آموزش سئو, سئو وب سایت

همه چیز درباره کدهای وضعیت HTTP

تشخیص کدهای وضعیت HTTP

زمانی که آدرس یک وبسایت را در مرورگر سرچ می کنید، مرورگر درخواست شما را به سرور می فرستد و سرور هم متناسب با درخواست پاسخ مناسب را مجدد به مرورگر کاربر بر می گرداند. در حالت ایده آل انتظار دارید محتوای سایت یا آدرسی که زده اید، برای ما نمایش داده شود، اما همیشه اینطور نیست یعنی در ساده ترین حالت ممکن است درخواست موفقیت آمیز باشد یا موفقیت آمیز نباشد. این موضوع به کدهای وضعیت HTTP مربوط است اما آیا می دانید که کدهای وضعیت HTTP چیست؟ برای اطلاعات بیشتر درباره ی کدهای وضعیت همراه پالیز محتوا باشید.

برای آشنایی و کسب اطلاعات آموزش سئو کلاه سفید با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.

روش تشخیص کدهای وضعیت HTTP چیست؟

به نظر شما مرورگر کاربر باید از کجا متوجه شود که درخواست موفق بوده یا ناموفق؟ پاسخ سوال اینجاست که زمانی که درخواست کاربر به سرور ارسال می شود سرور متناسب با پاسخی که می دهد(مثلا پاسخ موفق، صفحه یافت نشد، صفحه منتقل شده یا بروز خطای فنی) کدی را تحت عنوان کد وضعیت HTTP به سمت مرورگر بر می گرداند و مرورگر با توجه به خطای بوجود آمده پاسخ را به کاربر نشان می دهد. 

منظور از کدهای وضعیت HTTP چیست؟

کدهای وضعیت HTTP یا http status code چیزی نیستند جز پاسخی که سرور یک سایت برای مرورگر سیستم کاربر ارسال می‌کند. هر بار که شما آدرس سایتی را وارد مرورگر اینترنت خود می‌کنید که به سایت وارد شوید، مرورگر شما درخواستی را به سرور سایت ارسال می‌کند. این درخواست توسط سرور دریافت شده و پاسخی به آن داده می‌شود. این پاسخ به وسیله یک کد سه رقمی ارسال می‌شود که به عنوان http استاتوس کد شناخته می‌شود.

در واقع برای پاسخ به سوال “کدهای وضعیت HTTP چیست؟” می‌توان گفت کدهای وضعیت HTTP، مکالمه دیجیتالی بین مرورگرها و سرورها به شمار می‌آیند. این مکالمه قرار است وضعیت اتصال مرورگر و سرور را مشخص کند؛ اینکه شرایط دسترس به سایت کاملاً برقرار است یا اینکه خطایی برای دسترسی رخ داده، همه توسط کدهای سه رقمی وضعیت مشخص می‌شوند.

شناخت کدهای وضعیت HTTP و نحوه به کار بردن آن ها به شما کمک می‌کند خطاهای سایت خود را به راحتی تشخیص داده و به سرعت برای رفع آن ها اقدام کنید. بدین ترتیب زمان‌هایی که سایت شما در دسترس نیست، به حداقل ممکن می‌رسد. علاوه بر این با مدیریت کدهای وضعیت HTTP می‌توانید دسترسی موتورهای جستجو و کاربران به صفحات سایت‌تان را کنترل کنید. 

برای مثال ریدایرکت ۳۰۱ به خزنده‌های موتور جستجو و کاربران اعلام می‌کند صفحه موردنظر آن ها به صورت دائمی به آدرس دیگری منتقل شده است. لازم است بدانید اولین رقم سمت چپ کدهای وضعیت HTTP شامل یکی از اعداد ۱ تا ۵ می‌شود. بسته به این عدد، کد وضعیت مربوطه در یک کلاس مشخص دسته‌بندی می‌شود و می توانید متوجه شوید که کدهای وضعیت HTTP چیست.

برای آشنایی و کسب اطلاعات آموزش سئو گوگل با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.

از چگالی کلمات کلیدی تا کیورد استافینگ
مطلب مرتبط

منظور کلی از کدهای وضعیت HTTP چیست؟

فهرست کدهای وضعیت http چیست؟

همان‌طور که درمورد کدهای وضعیت http چیست گفته شد، بر اساس رقم اول سمت چپ آن ها به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. از روی این رقم می‌توانید جنس پیام را درک کنید، اینکه همه چیز به حالت طبیعی در حال اجرا است یا مثلاً خطایی در بخش سرور اتفاق افتاده یا اینکه خطایی در خود سایت رخ داده، همه با استفاده از این رقم قابل شناسایی است؛ اما اینکه جزئیات خطای رخ ‌داده چیست به دو رقم دیگر کد بستگی دارد. 

در ادامه فهرست کدهای وضعیت را بررسی می‌کنیم. توجه داشته باشید که به طور کلی تعداد statusهای درخواست http زیادی وجود دارد که نیاز به شناخت همه آن ها ندارید، اما رایج‌ترین آن ها را در این راهنما می‌شناسید.

کدهای وضعیت ۵۰۰کدام اند؟

کدهای وضعیت ۵۰۰ وقتی ایجاد می‌شوند که درخواستی از مرورگر به سرور ارسال شود اما سرور نتواند به آن پاسخ دهد. به این کدها اصطلاحاً خطاهای سمت سرور گفته می‌شود. مهم‌ترین کدهای وضعیت ۵۰۰ شامل موارد زیر است.

کد ۵۰۱

این کد نشان می‌دهد درخواستی از سوی مرورگر به سرور سایت ارائه شده که برای سرور ناشناخته بوده و امکان پاسخگویی به آن را ندارد.

کد ۵۰۲

این کد هم نشان می‌دهد سرور هنگام پاسخگویی به درخواست مرورگر، پاسخ نامعتبری دریافت کرده است.

کد ۵۰۳

این کد وضعیت اعلام می‌کند که سرور برای پاسخگویی به درخواست مرورگر آماده نیست. این حالت معمولاً زمانی رخ می‌دهد که سرور برای تعمیر و نگهداری از دسترس خارج شده یا بار ترافیک زیادی به آن تحمیل شده است.

از لحاظ سئو این خطا خیلی بد نیست، زیرا خبر از یک وقفه موقت در کار سرور می‌دهد و ربات‌های موتور جستجو متوجه می‌شوند که سرور برای مدت کوتاهی پاسخگو نیست، در نتیجه اتفاق بدی برای رتبه سایت در نتایج جستجو نمی‌افتد، مگر اینکه وقفه طولانی شود. اگر در مورد کدهای وضعیت HTTP چیست اطلاعات کافی داشته باشید، کد و خطاهای سایت را به خوبی خواهید شناخت.

برای آشنایی و کسب اطلاعات آموزش سئو مبتدی با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.

ترفندهای استفاده از گوگل ترندز برای جستجوی کلمات کلیدی
مطلب مرتبط

کدهای وضعیت ۴۰۰کدام اند؟

کدهای وضعیت HTTP سری ۴۰۰ برعکس کدهای سری ۵۰۰، شامل خطاهای سمت کاربر بوده و در مواقعی نمایش داده می‌شود که سایت یا صفحه درخواستی قابل دسترسی نیست. این دسته کدها اعلام می‌کنند درخواست مرورگر دریافت شده اما آدرس صفحه‌ای که درخواست شده، وجود ندارد.

این خطاها از طرف وب‌ سایت ایجاد می‌شوند و معمولاً وقتی رخ می‌دهند که صفحه مورد نظر کاربر در سایت وجود نداشته باشد یا مثلاً آدرس آن تغییر کرده است. در ادامه مهم‌ترین کدهای سری ۴۰۰ را بررسی می‌کنیم.

کد ۴۰۱

کد ۴۰۱ نشان می‌دهد که درخواست مرورگر توسط سرور پذیرفته نشده، زیرا برای این کار باید کاربر احراز هویت شود. به همین دلیل دانستن نکات در مورد اینکه کدهای وضعیت HTTP چیست یکی از موارد مهم تلقی می شود.

کد ۴۰۳

نمایش کد ۴۰۳ بدین معنا است که درخواست کاربر توسط سرور رد شده، زیرا اجازه دسترسی به محتوای درخواستی را نداشته است. تفاوت این کد با کد ۴۰۱ در این است که هویت کاربر تشخیص داده شده است. 

درواقع خطای ۴۰۱ زمانی رخ می‌دهد که هویت کاربر نامشخص بوده و سرور نمی‌تواند پاسخ درخواستی را به آن ارائه کند، اما خطای ۴۰۳ وقتی رخ می‌دهد که هویت کاربر توسط سرور شناسایی شده اما کاربر اجازه دسترسی به محتوای درخواستی را ندارد. در این حالت درخواست کاربر به طور کلی رد می‌شود. کدهای نام برده مواردی هستند که باید در مورد “کدهای وضعیت HTTP چیست”، بدانید و در نظر داشته باشید.

کد ۴۱۰

در مورد موضوع کدهای وضعیت HTTP چیست باید گفت که وضعیت کد ۴۱۰ را باید دائمی‌تر از ۴۰۴ در نظر بگیرید. یعنی در این حالت صفحه مورد نظر به طور کلی از سرور حذف شده و هیچ آدرس جایگزینی برای آن وجود ندارد. هر لینکی که از صفحات سایتتان به یک صفحه ۴۱۰ داده باشید، در واقع کاربران و خزنده‌های گوگل را به یک مقصد نامعتبر می‌فرستند، بنابراین بهتر است لینک‌هایی که به چنین صفحاتی داده شده را به طور کلی حذف کنید. البته کدهای دیگری همچون: ۳۰۰، ۲۰۰‌ و ۱۰۰ نیز وجود دارند.

برای آشنایی و کسب اطلاعات آموزش نکات سئو با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.

آشنایی با معروف ترین CMS یا سیستم های مدیریت محتوا
مطلب مرتبط

نکاتی در مورد کدهای وضعیت HTTP چیست؟

کدهای وضعیت HTTP چیست؟ این موضوی بود که سعی داشتیم در این مقاله برای شما بیان کنیم. کد وضعیت وب سایت یا http status code پاسخ‌هایی هستند که سرور به درخواست مرورگر سیستم کاربر ارائه می‌کند. این پاسخ‌ها وضعیت دسترسی به صفحات یا منابع سایت را مشخص می‌کنند. کدهای وضعیت http، بسته به رقم اول سمت چپ آن ها در دسته‌های مختلفی قرار می‌گیرند؛ که هر دسته نشان‌دهنده یک وضعیت مشخص برای وب‌سایت است. سایت پالیز محتوا امیدوار است مقاله همه چیز در مورد کدهای وضعیت HTTP برای شما مفید بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *